2021-01-15

Salthamn på Gotland väljer ELTAS heat för sin vackra och naturkänsliga miljö

2020-12-16

Falu Energi & Vatten väljer ELTAS heat för att klamma på tre av Trafikverkets broar

2020-10-26

Produktkatalog, presentation och informationsfilmer finns tillgängliga under Datablad & Presentationsmaterial

2020-02-24

Karlstad kommun väljer ELTAS eco² för området Alster-Buskerud som byggs av Skanska

2019-12-16

Dags för julhälsning med årets jul-limerick. Den anspelar i år på det faktum att våra rör-system med tillbehör är tillgängligt via grossister.

Isolerade VA-rör från Effektiva LTA-system  
har förmåga att lösa kluriga problem
Många frågar – Kan man handla via grossist?
Och svaret på den frågan är – Jovisst!
Nu är det dags att skriva julklappsrim och poem

Vi ser fram emot ett spännande 2020 men innan dess önskar vi dig och de dina fina helger!
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

2019-10-01

Ökande intresse och förfrågningar av våra produkter gör att vi förstärker med Pernilla Larsson som Marknadsområdeschef. Pernilla kommer närmast från Powerpipe, där hon också jobbat med marknad och sälj, och tidigare har hon arbetat med VA på Dahls.
Vi är stolta och glada att ha henne med ombord på ELTAS.

2018-10-15

Stort intresse för ELTAS-rörsystem på VA-mässan. Den patenterade lösningen med cirkulerande frostsäkring, ELTAS eco², ses av många som en genialisk lösning, inte minst för att den också garanterar friskt vatten vid varje servisventil.  Även rör på rulle för mindre dimensioner rönte stort intresse bland besökarna.

2018-08-15

Klicka här för att få ut din biljett till VA-mässan på ELMIA den 25-27 september.
Välkommen till vår monter B08:20.

2018-05-03

Patentet för ELTAS produkt ELTAS eco², som innebär både ekologiska och ekonomiska vinster, är nu beviljat. Det nya systemet är helt revolutionerade i all sin enkelhet. Istället för att använda värmekabel för frostsäkring används istället cirkulerande vatten. Vinnarna på detta system är i första hand miljön och nätägare. Förutom betydligt lägre driftkostnader så minskas behovet av elabonnemang till i princip ett enda. Dessutom säkerställer man att det alltid finns friskt vatten vid servisventilen.

2018-03-05

Rådmaringen förses i samarbete med Topas Vatten med ett ELTAS eco²-system. Rådmaringen består av ca 100 fastigheter och ligger i Norrtälje kommun.

2018-02-12

I samarbete med Topas Vatten levererar vi ett ELTAS eco²-system till Hummelsviken med ca 50 fastigheter i Norrtälje kommun

2018-02-08

ELTAS höll i januari genom Swerea KIMAB en certifierande plastsvetskurs enligt EN 13067 & EWF 581-1, för elektromuffsvetsning av PE-rör. Alla 10 deltagarna klarade såväl teoretiska som praktiska prov och kan nu titulera sig certifierad EPW – European Plastic Welder.
Se mer om den av Svetskommisionen godkända svetsutbildningen.

2017-05-26

Lilla Kornö i Bohuslän väljer ELTAS heat för sitt grundförlagda LTA-system, som omfattar 36 fastigheter. Totalentreprenör för projektet, som också inkluderar installationer på Stora Kornö samt sjöledningar mellan öarna och fastlandet, är Rönnebergarna AB.

2017-03-06

Glädjebesked för boende på Hornslandet! ELTAS rör hjälper Västerviks Kommun hålla nere kostnaderna för anslutning av Hornslandet till VA-nätet.
Nedan utdrag från vt.se.
”– Under arbetets gång har vi sett att det blivit billigare än vad vi först beräknade, säger Västervik Miljö och Energis vd Per Allerth.
Anledningarna är flera, bl.a. ny teknik med en ny typ av isolerade rör gör att man inte behövt lägga rören så djupt i marken på besvärliga partier. Det har bland annat varit värdefullt på det svåraste partiet: Den bergiga ön Grönö.
– Det är ovanligt att projekt av den här storleken blir billigare än ursprungskalkylerna, konstaterar Per Allerth.”

2017-03-06

ELTAS söker ytterligare förstärkning på personalsidan. Utöver VA-ingenjör behöver vi också fler kompetenta medarbetare i våra projekt och i produktionen.
Läs mer under ”Jobba hos oss”. Är du intresserad är du välkommen att söka. Vet du någon det skulle passa får du gärna tipsa den personen.

 

2017-02-27

Ingen tillsatsvärme behövs för ELTAS eco², med cirkulerande vatten som frostsäkring, om mer än 10% av sträckan är djupförlagd i råmark. Det visar erfarenheterna från testanläggningen i vinter.

2017-01-25

ELTAS har registrerats som leverantör hos Dahl Sverige AB. Därmed är vi leverantörer till Sveriges två största rörgrossister, Ahlsell och Dahl.

2017-01-15

Västerviks Kommun har valt ELTAS eco² för tredje etappen av Hornslandet. Till de två tidigare etapperna valdes ELTAS heat. Att beställaren nu valde ELTAS eco² med cirkulerande vatten som frostsäkring beror delvis på de lägre driftkostnaderna men framförallt att man alltid kan garantera friskt vatten vid servisventilerna för de 45 fastigheterna.

2017-01-10

Roslagsvatten har valt ELTAS rörsystem när första etappen av sex nu startar på Skarpö. Entreprenören SAH Projekt AB har utbildats i att bygga ihop rörsystemet. För denna etapp valdes ELTAS heat.

2017-01-03

Vi söker en affärsmedveten VA-ingenjör som garanterat kommer ha ett varierat arbete med många utmaningar och möjligheter. Läs mer under ”Jobba hos oss”.
Är du intresserad är du välkommen att söka. Vet du någon det skulle passa får du gärna tipsa den personen.

2016-12-19

Som julhälsning från oss på ELTAS skickar vi nedan en liten jul-limerick och
önskar alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

En klurig VA-entreprenör från Malmbäck
ville gärna många el-abonnemang få väck
Han låg och funderade om natten
fann lösningen i cirkulerande vatten
Nu han packar ELTAS eco² i stor julklappssäck

2016-12-05

ELTAS kommer att saluföra båda systemen för grundförlagda effektiva LTA-lösningar.

Med vårt beprövade system ELTAS heat, där man kan byta värmekabel utan att gräva upp systemet, har vi ett smart system med låga drift- och underhållskostnader.

Med ELTAS eco², som är ett helt nytt patentsökt koncept med cirkulerande vatten som frostsäkring (läs mer om principen under ”ELTAS eco²”), har vi tagit ytterligare ett steg för miljön och minskade driftkostnader. ELTAS eco² har nästan inget behov av el. En annan fördel är att man alltid har friskt vatten vid servisventilen.

2016-11-29

Patentansökan registrerad för ELTAS nya produkt ELTAS eco² som innebär både ekologiska och ekonomiska vinster. Det nya systemet är helt revolutionerade i all sin enkelhet. Istället för att använda värmekabel för frostsäkring används istället cirkulerande vatten. Vinnarna på detta system är i första hand miljön och nätägare. Förutom betydligt lägre driftkostnader så minskas behovet av elabonnemang till i princip ett enda. Dessutom säkerställer man att det alltid finns friskt vatten vid servisventilen.

En testanläggning är byggd i Malmbäck för att pröva olika driftsförhållande för ELTAS eco².

2016-11-25

ELTAS mantlade rör ingår som en del i en anläggning på Flatön i Bohuslän. Rören är förlagda under en brygga invid Handelsman Flinks handelsbod.

2016-09-30

Stort intresse för ELTAS system för grundförlagda tryckavlopp på ELMIA VA-mässa i Jönköping.

2016-09-01

ELTAS kommer att deltaga på VA-mässan 27-19 september på ELMIA i Jönköping.

2016-08-11

Vetlanda kommun har valt att använda ELTAS mantlade rör för att klamra under en bro över Emån samt genom ett kraftverk.